diumenge, 25 de setembre del 2011

Carranc americà

Va ser  introduït a la Península recentment (1974) i es va estendre de manera molt ràpida. S'alimenta de larves, ous de peixos, cries d'altres carrancs i plantes. És una espècie molt agressiva que en alguns indrets està fent desaparéixer els amfibis.
El seu impacte ecològic és gran, ja que transforma físicament l'entorn: elimina plantes de les marjals i fa descendir o elimina altres animals (en molts rius ha substituït el carranc autòcton). A més, suporta molt bé les aigües contaminades.




dijous, 1 de setembre del 2011

Tortuga de florida

Este és el primer exemplar de tortuga de florida (Trachemys scripta) capturat pels voluntaris del Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró a la Marjal de Rafalell i Vistabella (Massamagrell). Esta espècies exòtica invasora constitueix, junt a la degradació i destrucció de les nostres zones humides, el principal perill per a la supervivència de les nostres tortugues autòctones (Emys orbicularis). Així que si tens una tortuga de florida a casa com a mascota, no l'amolles mai a la marjal. (Acció Ecologista Agró)