dilluns, 30 de gener de 2012

La musaranya

La musaranya (Soricidae) és un menut animal mamífer vertebrat que es troba a quasi tot el món. Es caracteritza pels seus menuts ulls i un llarg musell amb bigotis molt sensibles. És similar a un ratolí, però està emparentada amb els talps.
La musaranya comuna mesura entre 5,4 i 8,45 cm, als que cal afegir la seva cua que va entre els 2,8 i els 5 cm. El seu pes pot anar des dels 4,7 fins als 12 grams.
Són els mamífers més actius que hi ha. Cacen el seu aliment tant de dia com de nit. Moltes de les espècies, especialment les europees mengen el seu propi pes en insectes diàriament, arribant a morir si passen més de quatre hores sense menjar.
(Viquipèdia)

Les fotos corresponen a una musaranya que hem trobat morta a primera hora del matí. Possiblement va morir eixa mateixa nit.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada