dissabte, 22 d’agost del 2009

El Tribunal Suprem anul·la les "franges de protecció"


Marjal de Massamagrell

Vos passe una notícia publicada pel diari Levante


El Suprem elimina les restriccions a la urbanització al costat de zones humides


L'alt tribunal anul·la les "franges de protecció" al costat de les Salines de Santa Pola, les llacunes de La Mata i Torrevella i el Fondó d'Elx i Crevillent. La sentència allibera milions de metres quadrats

El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat el decret pel qual la Generalitat Valenciana va aprovar el 2003 les zones perifèriques de protecció del sistema de zones humides del sud d'Alacant-situades a les Salines de Santa Pola, Llacunes de La Mata i Torrevella i El Fondó d'Elx i Crevillent-, i que havia estat validat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en 2004.
Sobre el terreny, la sentència
suposa que s'alliberen de les restriccions d'ús milions de metres quadrats situats a l'entorn dels tres espais naturals, que ara dependran del planejament urbanístic de cada municipi. La majoria del sòl està declarat com a no urbanitzable i té un ús agrícola, però també afecta a zones urbanitzables que no s'havien pogut desenvolupar per entrar en conflicte amb el decret de 2003.

El Suprem anul·la aquesta resolució del Consell per considerar contrària a l'ordenament jurídic, estimant un recurs de cassació interposat per una mercantil (Servouropa) i un particular que han litigat contra aquest decret des de 2003, igual que mitja dotzena més de mercantils.
La Sala Contenciosoadministrativa
del Tribunal Suprem fonamenta la seua decisió en què la zona perifèrica de protecció es pot establir exclusivament en els espais naturals protegits creats per una llei de rang estatal, la de Conservació dels Espais Naturals i Flora i Fauna.



2 comentaris:

  1. No me habia dado cuenta de que no era seguidora tuya! Ö ya esta solucionado :)

    A ver qué pasa con esos terrenos -.-


    Un glub de la chica de los peces!

    ResponElimina
  2. Siempre sesiste las especulaciones pcon los terrenos,quitamos Naturaleza para poner ladrillo,el dinero siempre nos gana amigo,un gran blog amigo,adelante con la lucha,no nos podemos dejar vencer,gracias por compatir Con cariño Victoria España..Por cierto naci en un barrio de Tenerife,llamado Vistabella,que casualidad..besos

    ResponElimina