dijous, 6 d’agost de 2009

L'escarabat piloter o merder






L'escarabat piloter o merder
és un coleòpter que podrem vore amb relativa facilitat a la zona interior de la platja entre la primavera i la tardor. Hui mateix, pegant una xicoteta passejada n'he vist uns quants. Uns, els de la foto, feien redolar un excrement de gos.
Estos escarabats s'alimenten d'excrements d'animals. Solen trossejar-los fins que formen unes pilotes que van espentant fins a caus subterranis. Allí també serviran d'aliment per a les larves.
Com comprovareu a les fotos, per fer redolar l'excrement, es posen de cul i el van espentant amb les potes posteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada